Megosztás

Én személy szerint nem tudok elmenni amellett, hogy szénhidrátot esznek szénhidráttal a gyerekek, rengeteg tejterméket és elképesztően sok feldolgozott élelmiszert.

Gyümölcsöt-zöldséget alig, és ezeknek a származási helyei és termesztési körülményei igencsak bizonytalanok. Nem beszélve arról, hogy az a régi, nagyon régi hagyomány, hogy az évszaknak megfelelő helyben termett gyümölcsöt és zöldséget egyenek, már rég nem él.

Még mindig hosszú küzdelem a “diétás” étel.

Hosszú küzdelem a húsmentes étel, netán teljesértékű növényi étrend, miközben bizonyított, hogy nincs káros hatással a megfelelően összeállított vegetáriánus, vagy a teljesértékű növényi étrend az emberélet egyetlen szakaszában sem. Sőt!

Miközben végig nézzük, hogy a jelenleg elfogadott táplálkozási szokások mellett az allergiás, krónikus gyulladásos és degeneratív betegségek aránya egészen kicsi gyerekeknél és a mai felnőtt társadalomban riasztó méreteket ölt.

És most is panaszkodunk, hogy baj van.

Baj van az egészségügyi ellátással.

Bizonyítottan nem lesz több orvos, ellátó személyzet. A javulást “csak” azzal lehet elérni az egészségügyben, ha kevesebb lesz a beteg. A kevesebb beteg és betegség kizárólag életmódváltással lehetséges.

Ha azt mondjuk, minden mehet tovább úgy, mint eddig, akkor velük, a most még gyerekekkel lesznek majd tele felnőttkorukra a jövő kórházai.
Mert a felnőttkori krónikus betegségek alapját gyerekkorban teremtjük meg.

Mit tennénk, ha idegen emberek etetnének olyan ételeket a gyerekeinkkel, amelyekről beigazolódik, hogy szerepük van a szív- és érrendszeri, az allergiás betegségek, vagy az emésztőrendszer gyulladások kialakulásában?

Hagynánk?

Nem lehet, hogy már most is hagyjuk?

Akkor ne hagyjuk.

A Menzareform elkerülhetetlen.

Számomra ezért fontos a közösségbe járó gyermekek táplálkozása.

Megosztás