Gyakran ismételt kérdések
Főoldal | Gyakran ismételt kérdések
Gyakori kérdések
Gyakori kérdések

01.Mennyi ideig tart egy alkalommal az online konzultáció?

50 perc

02.Mennyi ideig tart egy alkalommal a személyes konzultáció?

50 perc

03.Ha túlmegyünk a 50 percen (online és személyes egyaránt), mennyit kell fizetnem?

Arányosan, amennyivel hosszabb lett a konzultáció

04.Mit jelent az, hogy „bérlet”?

Választhat 1, 3 és 6 alkalmas konzultációs lehetőséget. Egy alkalommal is meg lehet beszélni néhány kérdést az online térben, de alkalmat szeretnék adni hosszabb, több alkalmas megbeszélésre. Épp úgy, ahogy a pszichológusnál. Szerződhetünk előre megbeszélt alkalmakra, amikor 3 vagy 6 beszélgetést tervezünk a felvetődött kérdések megoldására.

05.Mit lehet megbeszélni például egy 3 alkalmas – 3×1 órás – konzultáció sorozat alkalmával?

Tökéletes példa a 3 alkalmas konzultációra a várandósság időszaka. A baba születése előtti hetek, amikor berendezik a babaszobát, beszerzik a babaápoláshoz szükséges holmikat. Tudni szeretnék, melyek lesznek a szoptatással kapcsolatos teendők, vagy a védőoltások ütemezését szeretnék megbeszélni, az ajánlott oltásokat kiválasztani.

06.Mit kérdezhetek a 6 alkalmas konzultáción?

Teljes mértékben Önökön múlik, beszélhetünk hétköznapi, étkezési, viselkedés, egészség megőrzési témákról, de alapvetően a 6 alkalmas konzultációnak a célja egy konkrét probléma felgöngyölítése, megoldása, a gyógyulási/felépülési folyamat végig kísérése a gyermeken. Ilyenkor történik kontroll egyeztetés, leletek átnézése, eredmények átbeszélése, és természetesen remélhetőleg az utolsó alkalmon a gyógyuláson történő közös öröm.

07.Milyen ütemben „kell lejárni” a konzultációs alkalmakat?

Lehet egymás utáni napokon, hetente, kéthetente, vagy akkor, amikor éppen beteg a gyermek. Előre megbeszélt időpontban, hogy nyugodt körülmények között lehessen feltenni és megválaszolni a kérdéseket.

08.Mennyivel előtte kell időpontot egyeztetni az online konzultációra?

Ha több alkalmas találkozásokat beszélünk meg, mert egy bizonyos problémakört járunk körbe, akkor a következő alkalmat mindig az adott beszélgetés végén pontosítjuk. Ha akut probléma miatt keresnek meg, akkor a probléma sürgősségéből adódóan igyekszem a mielőbbi időpontot javasolni.

09.Mikor vannak a konzultációs időpontok?

Reggel 8 és délután 18 óra között.

10.Hogyan tudok időpontot egyeztetni?

Emailben a honlap levelező felületén.

11.Milyen módon és mikor fizetem ki a konzultációs díjat?

A konzultációért fizetett összeg beérkezését követően elektronikus számlát küldök Önnek. Figyelem! Csak akkor lesz érvényes a foglalása, ha 24 órán belül a díj átutalása megtörténik. Ha az utalás 24 órán belül nem történik meg, a foglalás törlődik.

12.Mi történik, ha lemondom a foglalt időpontom, melyek az időpont lemondásának feltételei?

Ha a lemondás 24 órával az adott időpont előtt történik, a fele összeg visszautalásra kerül. Ha a lemondás úgy történik, hogy ennél rövidebb idő marad a találkozásig, akkor sajnos az összeget nem áll módomban jóváírni (konzultációs csomag esetében), vagy visszatéríteni (egyszeri konzultáció esetében).

13.Milyen felületen történik az online találkozás?

Skype-on

14.Miért indította ezt az online konzultációs lehetőséget külföldön élő magyaroknak?

Évek óta van tapasztalatom az online konzultációban, látom, mennyire hiányzik a gyors, akár pár mondatos megnyugtatás, a tünetek értelmezése, a megbeszélés, az idő, amikor csak a szülőkre figyel a doktor. Az értő figyelem, a kezelési lehetőségek közös mérlegelése, az életmód átgondolása, a családi kapcsolatok értelmezése. És aztán a személyes konzultáció ugyanezen okokból.

15.Mennyi a díja az egy órás, egy alkalmas konzultációnak?

25 000 Ft, amelyről alanyi adómentes számlát fog kapni.

16.Mennyi a díja egy összegben a 3 alkalmas konzultációnak?

60 000 Ft, amelyről alanyi adómentes számlát fog kapni.

17.Mennyi a díja egy összegben a 6 alkalmas konzultációnak?

120 000 Ft, amelyről alanyi adómentes számlát fog kapni.

18.Van-e különbség az online és személyes konzultációs díjak között?

Nincs, ugyanannyi a díja mindegyiknek.

19.Honnan tudom, hogy jól fog menni a 3 vagy 6 alkalmas konzultáció?

Minden esetben egy 15 perces, ingyenes online "ismerkedéssel" kezdünk. Itt még nincs előtérben a tanácsadás, inkább a további együttműködés menetét, irányát egyeztetjük, és megismerkedek a gyermekkel, családdal. Ez után van lehetőség a megfelelő mennyiségű alkalom kiválasztására, és az első konzultáció lefixálására.