Rólam
Főoldal | Rólam

Dr. Lengyel Boglárka gyermekorvos

Gyerekorvos vagyok. És vagyok még meseolvasó, szoknyában kerekező biciklista, fazekas-tanonc, fonottkosár-gyűjtő, kertész, rajzoló, író, beszélgető, utazó, gyalogló, nézelődő, szemlélődő, hallgató, üldögélő. Úton lévő... És örülök a találkozásoknak.

Csecsemő- és gyermekgyógyász szakorvos vagyok

Több évtizedes tapasztalatom azt mutatja, hogy az állandó harc és agresszív hozzáállás, a megmondó, felsőbbrendűséget sugalló, uralkodó attitűd, amely az orvoslásban is jelen van, nem a megértést és a szülőkkel való közös, előrevivő munkát segíti, hanem inkább csak zavart és frusztrációt kelt. A partnerség híve vagyok a gyógyításban, éppen ezért nem a “megmondásra”, hanem az együtt gondolkodásra, a mindent meghatározó ok-okozati összefüggések szem előtt tartására, a korrekt egészségügyi ismeretek átadására, és a minden mindennel összefügg elvére építek.

Ezzel a támogató attitűddel szeretnék az egyre tudatosabb fiatal szülőgeneráció szakmai támasza, partnere lenni.


Igazából termékfejlesztő is vagyok

Első saját fejlesztésem az iMed aromaterápiás sópárna volt, amelyet a Mesetandem című hangoskönyvem követett. Ez a szeparációs szorongás oldására hivatott mesék gyűjteménye, melynek elkészítésében Dr. Boldizsár Ildikó meseterapeutával, – akivel gyerekkorunktól kezdve barátnők vagyunk – együtt dolgoztunk.
Legújabb projektem a NIDA, a kifejezetten a gyermekegészségügyben dolgozók formaruhája, amelynek márkatulajdonosa vagyok. Remélem, hogy az általam kigondolt vidám, színes, mintás formaruhák és mintás aláöltözők mind több gyermekorvosi rendelőben vidám és feszültségoldó teret jelentenek a gyerekek és az ott dolgozók számára egyaránt. A kollekció a nidafashion.hu oldalon megtekinthető.


Média megjelenéseim, előadásaim

A médiában számos helyen találkozhattak a velem készült élő beszélgetésekkel és felvételekkel, olvashatták a sajtómegjelenéseket.

Prevenciós előadás-sorozatom része volt a Gondolkodj Egészségesen Programnak.

Előadója – szervezője voltam a Magabiztos Anyaság Iskolája előadásainak.

Doktor Mami kisfilmsorozatomat a rádiós műsorvezető (Dr. Jazzy) H.Varga Mariannával együtt készítettük.

Részt vettem a Salvus gyógyvíz terápiás célú alkalmazásának bemutatásában.

Megjelentek írásaim az Aromatika magazinban és a Felelős Szülők Iskolája tájékoztató anyagaiban, a Tudatos Vásárlók Egyesülete EU-s pályázatainak megvalósításában.

A Terápia Natura Alapítvány webinarjai és podcastjainak előadója vagyok, Tudatos Vásárlók Egyesülete közösségi programjain veszek részt, Mentes közép-európai fesztiválon, Vegan Sunday Marketen előadásokat tartok.

A médiamegjelenések által közvetíthetem széles körben az általam képviselt erőszakmentes szemléletet, amely primer prevencióra épül, a nyitott és innovatív gondolkodás táplálja, ugyanakkor letisztultság és elfogadás jellemzi.
Fontosnak tartom a határok konzekvens kijelölését, és a folytonos tanulás mentén azok rugalmas, kreatív felülvizsgálatát is.


Rendelésem

Azon szülők számára ad teret a magánrendelésem, akik tudatában vannak annak, hogy a betegségmegelőzést akkor kell kezdeni, amikor még nincs semmilyen betegség, szülőként felelősséget vállalnak és az orvossal való egyenrangú kommunikációt részesítik előnyben, de a házi gyermekorvosi ellátás keretein belül ezt nem találták meg.

A feladatom a korrekt orvosi információk átadása, és a szülő személyes felelősségének tudatosítása, egyénre szabottan, olyan kérdések megbeszélése, amelyek mellett már nem lehet elmenni, nem lehet legyinteni, vagy fentről megmondani a tutit.

Mostanra a küldetésem határozottan körvonalazódott, találkozzunk egy online vagy személyes rendelésen, és ismerjük meg egymást, dolgozzunk együtt a gyermekek, és a család gyógyulásán, egészségének megőrzésén.

Kapcsolat

Online időpont foglalás

Keressen egy Önnek megfelelő időpontot és foglaljon le előre gyermekorvosi konzultációt, online vagy személyes formában.