Szemléletmódom
Főoldal | Szemléletmódom

HOLISZTIKUS SZEMLÉLET

Hogy érvényesül a holisztikus szemlélet a gyermekorvoslásban?

Minden-mindennel összefügg, és én így vizsgálom a kis pácienseimet, keresve az ok-okozati összefüggéseket.

01

A legapróbb részletekig

Ismerős az a helyzet, amikor már a sokadik antibiotikum kúránál tartanak az ismétlődő fülfájás miatt, vagy újabb és újabb krémet próbálnak ki az ekcémás bőr gyógyítására, esetleg orvostól-orvosig cipelték a gyereküket a hiperaktivitása miatt, de közben senki nem kérdezte meg, mit eszik az a gyerek, mennyit alszik, jár-e úszni, van-e konfliktusa az új iskolájában, milyen oltásokat kapott, vagy éppen nem veszítette-e el az egyik hozzátartozóját?

02

A tüneteken túl

A gyerek betegsége nemcsak egy gyerekbetegség testi vagy lelki tüneteinek sora. Gyermekeket ennél sokkal több minden határozza meg, az öröklött hajlamaik és életmódjuk, az őket körülvevő és befolyásoló világ, és még megannyi tényező. A minden mindennel összefügg és az ok-okozati összefüggések keresése és megtalálása a holisztikus gondolkodás lényege.

03

Vizsgálat a kezdetektől

A gyerek, bár rövid még az életútja, de valójában az élettörténete korábbra nyúlik vissza. Ezért én nem csak a fogantatásáig megyek vissza, hanem jóval korábbra, és figyelembe veszem a családfát, a családban előforduló betegségeket, tüneteket, és a viselkedési mintákat is.

SZEMLÉLET

Integratív medicina

Az integratív orvosi szemlélet az orvoslás tudományos alapjait egészíti ki minden olyan lehetőséggel, amelynek kiemelt szerepe van a gyógyulás folyamatában.

Ilyenek a táplálkozással kapcsolatos javaslatok, a mozgásterápiák, a pszichológia, a gyógynövények ismerete, homeopátia, keleti gyógyászat irányai, a meseterápia.
Nevezhetjük integratív terápiának, ha egy alapellátó gyermekorvos tud sebet kötözni vagy szülést levezetni, fájó gyermekfület megvizsgálni vagy gerincferdülést megállapítani, és rájönni, hogy az ismétlődő fülgyulladások hátterében ételallergia áll, vagy a gerincferdülés bizonyos mozgásterápiával hatékonyabban kezelhető.

image
image

Fókusz

Lehetővé válik, hogy folyamatosan szem előtt tartsunk minden olyan tényezőt, amelynek szerepe lehet a betegségek kialakulásában, testi, lelki, szociális és érzelmi síkon egyaránt

Kíméletes

Előnyben részesítjük azokat a beavatkozásokat, amelyek ugyanolyan hatékonyság mellett kevésbé invazívak

Megelőzés

A gyógyító tevékenységgel egyenrangú a betegségmegelőzést és az egészségfejlesztési szemléletet képviselünk

Egyedi

A tanácsadást, a kezelést a hatékonyság fokozása érdekében személyre szabottan végezzük

Naprakész

Bázist a legfrissebb tudományos eredmények képezik

image

VISSZAJELZÉSEK

Mit mondtak a pácienseim
Kapcsolat

Online időpont foglalás

Keressen egy Önnek megfelelő időpontot és foglaljon le előre gyermekorvosi konzultációt, online vagy személyes formában.