Sűrű masszát készítünk az alapanyagokból.
Érdemes a kis golyók megformálása előtt pihentetni 15-20 percet, hogy a zabpehely megszívja magát a nedvességgel.
Kb. egy evőkanálnyi adagból golyókat formálunk, meghempergetjük kakaóban, kókuszreszelékben, vagy csak „csupaszon” hagyjuk.
Hűtőben tároljuk.
Másnap a legfinomabb.
Miből készül az édesburgonyás energiagolyó?
- sütőben sült édesburgonya püré
- zabpehely
- fűszerek: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, kardamom, kevés kurkuma, csipet só, maca
- friss datolyát kevés növényi tejjel összeturmixolunk (ettől lesz még édesebb)
- 1-2 ek. cukormentes szilvalekvár
- mehet még bele: kakaóbabtöret, kakaó, kókuszreszelék, aszalt gyümölcs, mazsola, apróra vágott goji bogyó, almapüré
- tökéletes bele bármilyen préselt gyümölcs maradék „zacca”