Megosztás

Sűrű masszát készítünk az alapanyagokból.

Érdemes a kis golyók megformálása előtt pihentetni 15-20 percet, hogy a zabpehely megszívja magát a nedvességgel.

Kb. egy evőkanálnyi adagból golyókat formálunk, meghempergetjük kakaóban, kókuszreszelékben, vagy csak „csupaszon” hagyjuk.
Hűtőben tároljuk.
Másnap a legfinomabb.

Miből készül az édesburgonyás energiagolyó?

  • sütőben sült édesburgonya püré
  • zabpehely
  • fűszerek: fahéj, szerecsendió, szegfűszeg, gyömbér, kardamom, kevés kurkuma, csipet só, maca
  • friss datolyát kevés növényi tejjel összeturmixolunk (ettől lesz még édesebb)
  • 1-2 ek. cukormentes szilvalekvár
  • mehet még bele: kakaóbabtöret, kakaó, kókuszreszelék, aszalt gyümölcs, mazsola, apróra vágott goji bogyó, almapüré
  • tökéletes bele bármilyen préselt gyümölcs maradék „zacca”

Megosztás