Megosztás

Az összetevőket elkeverjük, jó sűrű, nem folyós tésztát kapunk, amit tapadásmentes vagy kikent serpenyőbe/formába simítunk. Kb. 170 fokon addig sütjük, amíg aranybarna lesz a teteje, illetve a tapadásmentes serpenyőben elválik az edény falától.

Mi kell hozzá?

  • sütőben sült édesburgonya püré
  • friss datolyát kevés növényi tejjel összeturmixolunk (ettől lesz még édesebb). Most 11 darabot használtam kb. másfél bögre püréhez.
  • 1 ek. lenmag darálék
  • fűszerek: fahéj, szerecsendió, csipet só (mehet bele mindenféle mézeskalács fűszer)
  • fél tk. foszfátmentes sütőpor
  • fél tk. szódabikarbóna
  • fél citrom leve
  • növényi tej (ez állítja be az állagot)
  • tk. tönkölyliszt

Megosztás