Megosztás

A Green!Cycle a környezettudatos fogyasztói szemlélettel, annak kialakításával és a mindennapi gyakorlatba való átültetésével foglalkozik. Fontosnak tartjuk az újrahasznosítás maximalizálását, de még fontosabbnak az ésszerű, minimalista szemléletű fogyasztást.

Lehet úgy is egyszerűbb a gyerekkor, ha a gyerek nem műanyag zacskóba csomagolt műanyag tárgyak között tölti el a napjait.

Lehet úgy is, hogy megtapasztalja a jelenleg még elterjedten használt egyszerhasználatos tányérok, poharak, evőeszközök, szívószálak alternatíváit.

Lehet úgy is, hogy az asztalnál nem a műanyag abroszon paskolja szét a vizet, mondván, egyszerűbb, mert könnyen letörölhető.

Lehet úgy is, hogy látja, a vásárláshoz saját szatyrokba, zsákocskákba, szütyőkbe, otthonról vitt dobozokba pakolunk, nem halmozunk újabb és újabb kidobásra ítélt fölösleges tárgyat.

Lehet úgy is, hogy megtapasztalja, miért is kell/ene nekünk a szelektív hulladékgyűjtés, a környezetszennyezés csökkentése, az újrahasznosítás elterjedése.

Lehet úgy is, hogy előrelátást és gondolkodást lát maga körül, tervezett jövőt, megtervezett lépéseket, felismerve és rögzítve az ok-okozati összefüggéseket.

Mert mindennek oka van, és következménye.

Úgy kicsiben, mint nagyban.

Úgy tűnhet, a felelősségvállalás alól ki lehet térni. Aztán kiderül, hogy nem.

Ehhez a gyerekkorhoz kínálunk a gyermekek és a családok számára az eddigiek helyett, mellett élhető alternatívákat.

Tárgyakban, gondolkodásban és cselekvésben egyaránt.

(Saját márka: szívószál, babatányér- evőeszköz, kulacs, textilek-abrosz, zsákok, szütyők, bevásárlótáskák, környezetbarát tisztítószerek, vízkezelőszerek, víztisztítók, csomagolásmentes bolt, kiskosár közösség átvevőpont, képzések a gazdálkodásról, városi kertek)

Megosztás